Kardemummamuffins till mellanmål

 
 

Idag började suget efter att baka muffins komma tillbaka och eftersom jag tycker om att hålla frysen full så var det bara att sätta igång.

 

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag redan har lagt upp ett recept på nyttiga chokladmuffins. Det här receptet med kardemumma har ett högre proteininnehåll, på grund av proteinpulvret, och mättar bättre. Har du inget proteinpulver hemma kan du ersätta det med en större andel havremjöl och lite extra vaniljpulver. Kom ihåg att smaka av!

 
 

Nyttiga kardemummamuffins (ca. 8 st)

 

Du behöver:

 

  • 1,75 dl havremjöl

  • 0,75 dl Whey protein vanilj

  • 2,5 msk stevia strö

  • 1 msk kokosmjöl

  • ¼ tsk vaniljpulver (eller ½ tsk vaniljsocker)

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 dl äppelmos (lågkolhydrat/osötad)

  • 2 äggvitor

  • 0,75 dl mjölk

  • 2 tsk kardemumma

 

Gör så här:

 

1. Sätt på ugnen på 175 C.

2. Mixa ihop allting till en slät smet och häll i muffinsformarna.

3. Grädda i ca. 15-18 minuter. Övergrädda inte – då blir de torra!

 

 

Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback